Followers

Thursday, March 11, 2010

~Aku Kangan Sama Kamoooooo~

walaupun pada hakikatnya kepala ini sangat-sangat serabut,mata ni lak tak boleh lelap..tetapi hati ini meronta-ronta untuk menari-nari di sini...hayoo..buruk btol kata-kata punjangga aku ne..takpe..teruskan..

.
merindui mereka

dari kiri aku sambil pangku "pian"..teddy emi, nadia yang pakai baju biru tu, then emi yang baju coklat tu..serta arip pakai baju warna apatah aku dah lupe..tapi yang jelas dia pakai tudung putih..hubungan kami berempat???KAMI LESBIAN..hehehhe...oh tidak...kami teman sebilik time kat KMJ dulu..bersama-sama menuntut ilmu di bawah kaki Gunung Ledang...

tapi, before cite pape..nak ucapkan takziah buat nadia kerana pemergian nendanya yang tersayang..Al-Fatihah...

nak cite pasal sorang-sorang...sebab..hati ini berbisik-bisik..terlalu merindui mereka..lame dah nak tulis entry pasal mereka..tapi asik terlupa jer..jelajah blog nadia tadi, nampak pic ne..terus rasa teruja sangat-sangat nak menaip blog mlm ne...

nadia or nadia syazwani..apa yang buat aku still lagi teringat-ingat kan nadia bila teringat satu peristiwa ne..maybe kelakar dan tak mampu nak lupakan sebenarnya...

pasal..aku terbangun malam-malan nak g toilet buang air...malam yang sunyi sepi+ketakutan+panggilan alamnya lagi..waaaa...tak mampu nak tanggung sorang-sorang ne..apa lagi bangun r..nak kejut arip kat tepi katil tu macam dah lena benor tidurnya..dalam senyap-senyap tu aku jelas dengar orang tengah tekan-tekan keypad handset..mesti nadia..dia memang terkenal dengan tidur lewatnya sebab main massage malam-malam ne...

so dengan jayanya aku gagahkan jugak kaki ne g kat katil dia...aku try kejutkan dia..dengan serta merta..dia sedar..nak tau soalan cepuk cemas dia tanya kat aku???dah r aku tengah mamai-mamai..dengan nak terbuangnya lagi..."BILAKAH TARIKH LAHIR NADIA??????"

haaa...buatnya kalo time tu aku terilang ingatan sekejap..mau terbuang dalam seluar aku sebab ketakutan takde orang teman..hehehe..tapi tidak..aku dengan yakinnya menjawab..30 March...BTOL.....jom nadia temankan...

berdekah btol time tu..nadia..nadia..nak tau nape dia tanya???sebab malam-malam r dia banyak berfikir..dia takut yang kejutkan dia tu bukan manusia..mean bukan aku r..so untuk membuktikannya..dia tanya soalan-soalan peribadi..kalo betul bukan manusia or orang lain yang rupa macam aku..takkan dia tau hal-hal peribadi kan???..boleh di terima...

emi or Nur Emilda...asal daripada terengganu...bile dia lorat ganu..then dia ajak membe-membe dia lepak bilik..start r..pembelajaran bahasa antarabangsa berlaku di bilik aku..hehehehe..emi..terkenal dengan sifat yakin dirinya dan bijaksananya..antara kitorang berempat ne..dia yang memang genius r..kalo dulu ada sal or Salimah...ex budak bilik aku gak..tapi kejap je kitorang bersama,sal kene flight g Australia untuk amek farmasi..

aku kagum ngan emi ne..dia lincah,sume dia boleh buat..tapi dia lagi berminat dalam aktiviti-aktiviti lasak r..kalo main basketball ker...lari-larian ker..ajak dia..confirm tak akan di hampakan..belajar pun tekun jer...tapi yang pasti dia time study mesti serius jer..no main-main yer..tak silap aku r..dia kot..sanggup conteng polistrin makanan tu dengan formula kimia organik..lihat betapa tekunnya dia...last aku jumpa dia pun kat USM,Kubang Kerian 2 tahun lepas tak silap aku...smpai sekarang tak jumpe dah..walaupun kampung dia kat dungun,terengganu..dan aku di terengganu..

last but not least...Arip or Ariffah...katil dia btol-btol kat sebelah aku..kami berempat di pisahkan oleh loker..so dua bahagian sana emi ngan nadia...bahagian sebelah lagi aku ngan arip..arip..terkenal ngan kaki study nya dia yer...untuk maklumat semua..emi ngan arip budak hayat(biologi)..so diorg memang kaki study jika di compare kan ngan aku dan nadia yang kerap berfoya-foya yer..hehehe..standard lor..budak fizik..otak main-main..

so arip ne..kalo dia study..dia suke sumbat telinga...haa..bukan sumbat telinga ngan kapas sebab kitorang ne bising r..tapi sebab dia suka nyanyi sambil study..dasyat tak???boleh lak menghafal dalam keadaan telinga dengar lagu..kalo buat kira-kira tak kisah r..ne time study bio pun dia boleh tu..best btol..sangat-sangat terel yer...

dan yang aku takleh lupa pasal dia adalah...dinding katilnya yang penuh dengan nota-nota bertampal..dah jadi ala-ala kertas dinding aku tengok dengan nota-nota bio dia ek...mengagumkan yer..

begitu r kisah kami kat dalam bilik E3.15 tak silap aku..lupe dah..kitorg kat kolej kediaman Al-Biruni..indah sangat kenangan kat matrik dulu...walaupun banyak penyiksaan di situ..tapi kat situ r aku kenal dengan hidup beramai-ramai duduk ala-ala asrama..before ne..aku hidup sorang-sorang je kat teratak indah "Ibnor Charli" aku..

susahnya belajar ala-ala "U" kat sini..jauh dari family..seriusly..tiap-tiap minggu aku nak balik kota..pokai mak ayah aku..pembelajaran laju semacam jer..pastu dikelilingi oleh budak-budak pandai-pandai lak tu..memang terasa sangat-sangat rendah diri time tu..kalo nak compare kan aku sebagai budak sekolah harian biasa bergaul ngan budak asrama penuh..Allah je yang tau perasaan aku time tu..

tapi Alhamdulillah...aku mampu mengharunginya...kami berempat,semua masuk "U"..btol kata-kata cikgu Norlina time sekolah dulu..bila awak terpilih masuk Matrikulasi...sebelah kaki awak dah ada kat universiti sebenarnya...awak just bersungguh-sungguh je kat situ yer...

sekarang, aku kat sini...Nadia kat UTEM,Melaka amek electrical, Emi lak kat USM,Kelantan amek Medic...ngan Arip lak kat UMP,Pahang amek Chemical engineering..semuanya dalam course yang berbeza..tak silap r..aku,arip ngan nadia tengah berhempas-pulas selesaikan final year project..kami dalam sem last..insyaAllah..harap-harap ke-tiga-tiganya berjaya habiskan degree sem ne jugak...tinggal emi jer...Emi amek medic 5tahun...so emi, tinggal lagi 1 tahun untuk menamatkan degreenya...Good Luck untuk semua juga...



aku rindu sangat kenangan kat Matrik dulu..aku juga rindu sangat kat kamu bertiga...mari kita sama-sama berusaha yer...InsyaAllah berjaya...




~END~

4 comments:

  1. tetibe rindu plak kat member2 yg dh lama xjmp...
    masing2 bz....

    ReplyDelete
  2. hihihi..
    thx dd..
    btau lak rahsia yg buat kte gelak gmbra spanjang minggu tue..
    hihihi..
    rindu kamu semua juga..
    hopefully dpt grad thn nie..
    insyaAllah~

    ReplyDelete
  3. hihi..sy pn kmj gak~senior korg..

    ReplyDelete
  4. yer???
    mesti dah keje kn skrg??
    kmj dalam kenangan dah..

    merindui semuanya...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails