Followers

Tuesday, June 22, 2010

Benci dengan Blackhead..GEEERRRRR~~

kali ni aku muncul with new entry..hehehe...

dah lame dah nak update menda ne..tapi asik takde mood jer..pas belek2 baca blog cik hel..dia pun turut buat entry pasal kegunaan putih telur..so aku pun nak jugak r join bg tip kecantikan untuk sape2 yang nak cantik dan cute gitu...hehehe..

sorry..aku memang suke sengih cm kerang busuk..tiap kali aku taip..aku senyum sorang-sorang..rasenya tak menganggu korang pun kan??

em..korg sume sedia maklumkan..bintik hitam selalu muncul kat wajah ne kalo kerap sangat terdedah dengan pancaran matahari..lagi r kalo yang memang muka bermasalah macam aku ne..(walau bermasalah tapi maintain cute ok)..hahaha..emm..kat sini aku nak kongsi tip kecantikan yang berasaskan benda semulajadi gitu..maklumlah..nak beli SK2 tak mampu kn??panggilan keje pun tak muncul lagi...

benda2 yang diperlukan untuk tip kecantikan ni adalah....


kapas muka+putih telur..

korang just perlukan 2 benda ne je..kapas muka tu..korang amek selaput yang paling nipis..ceraikan r die dari sekeping tu..sebab kalo dah dapat yang paling nipis,dia cepat kering kat muka dan senang nak tanggal...

then korang rendamkan lapisan kapas yang nipis tu kat dalam putih telur tu keseluruhannya..mean biar semua kapas tu basah dengan putih telur.. kalo kapas muka dia takkan berkecai..dia still constant ngan bentuk segi empat dia tu.. perahkan dia sikit..buang lendir-lendir putih telur tu..just pastikan kapas tu basah dengan putih telur tu je cukup tau...

pastu korang tepekkan kat muka korang..selalunya bintik hitam ne banyak kat hidungkn??haa..kalo rasa malas nak letak kat keseluruhan muka.. letak je r kat hidung ok??

taraa....


cmne r keadaanya yer...

aku memang over ok..hehehe..amek aku tepek kat sume muka..see.. senipis yang mungkin ok..memang bau hanyir telur ada orang tak tahan..tapi berbaloi tau.. aku dah selalu buat..kira ok je putih telur tu.. korang buat-buat tak tahan pulak.. cube bayangkan putih telur tu di goreng..kemudian makan lak ngan lauk kicap.. sedap je kn?? hehehehe...

then korang biarkan je selama sejam or 2 jam gitu..kalo memang korang ada masa terluang r..nak relex2.. buat facial gitu.. tunggu sampai dia betol-betol kering tau..

keadaan dia betol-betol kering macam kerak nasi gitu.. dah betol-betol kering baru cabut pelan-pelan dari muka tu.. keajaiban akan berlaku.. korang akan nampak sendiri bintik hitam korang tu tercabut dari wajah korang.. trust me..!!!!

tapi tu r..pastikan betol-betol kering..sebab keras kapas tu r yang boleh menarik dia kuar dari liang roma muka korang tu..cmne bentuknya....


nampak tak bintik hitamnya??
sila klik kat pic untuk lebih jelas ok???

then..other pic yang membuktikan adalah ne...


klik pic untuk lebih jelas ok???

haaa..cube korang try dulu kalo memang korang bencikan blackhead ok..

other info..putih telur jugak korang boleh sapukan ke seluruh muka..untuk dijadikan maskar... sebab aku ada terbaca maklumat r..yang putih telur ne boleh kecilkan liang roma..dan boleh memutihkan muka.. pas je korang bilas muka tu dengan air suap (lagi afdal gitu)..korang akan dapat rasakan muka korang lembut sangat tau..

namun..perlu diingatkan.. jangan kerap sangat pakai ok?? just boleh pakai 3 kali or 4 kali dalam sebulan..sebab telur pun ada kuman tau..lagi r kalo mentah cmtu..

baiklah...SELAMAT MENCUBA...

10 comments:

  1. tebalkan lah lagi,cikhel buat tebal.hehehe

    ReplyDelete
  2. nice info...walaupon tak suke bau telor, tapi akan ku coba jugak...nak cantik perlukan pengorbanan hahahaha...<--ayat takleh blah!

    ReplyDelete
  3. tips kecantikan semulajadi yang amat menjimatkan.... ;-)

    ReplyDelete
  4. owh thanx, slalu saya terpaksa beli biore nye tuh, mahal sgt..hehe

    salam ziarah sambil follow anda

    ReplyDelete
  5. cik hel: tu yang nak membezakan petua cik hel ngan dina tau..nnt dina kene tangkap lak sbb plagiarism ..hehehhe...

    ReplyDelete
  6. cik penadol..cube jangan tak cuba tau..kikiki~~

    ReplyDelete
  7. Nhidayat: yap..biore tu mahal je lebey kn??dina try takde effect langsung...huhuhuhu..

    ReplyDelete
  8. menarik.. terima kasih kerana berkongsi tips :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails