Followers

Sunday, May 30, 2010

"shutterspeak"...INDAHNYA...Weeee~~~

harap maaf sebab walaupun jam dah menunjukkan angka 0220..tapi aku masih gian untuk menaip sesuatu kat blog ne...mate tak mau lelap lagi,even badan dah letih sebab sibuk siang tadi menghadiri majlis-majlis perkahwinan kawan-kawan..maklumlah..dah masuk musim mengawan kn...hahahahha [gelak jahat gitu]

bukan tu yang nak di ceritakan sebenarnya...just, agak sedih siang tadi..pas g kenduri kawen salah seorang dari membe sekolah aku..shian tengok dia..majlisnya agak kelam-kabut dan tidak terurus..aku mebayangkan jika diri aku di tempat dia..mesti kat atas pelamin tu jugak aku melalak tak berenti-berenti..or maybe.."sayang..kita batalkan je perkahwinan ne...T.T"

subhanAllah..adakah begitu jadinya??10 tahun couple bagai nak rak..sebab majlis kawen..nak batalkan???oh tidak...!!!

bagi seorang perempuan khasnya..majlis perkahwinan adalah sangat-sangat penting bagi mereka..[aku belum lagi ok..sebab belum rasa naik pelamin lagi]...

ok..continue..majlis perkahwinan adalah kemuncak bagi sesuatu perhubungan bagi golongan wanita..kami nak kelihatan cantik,menarik, bergetah gitu...dan pape je r yang memuasakan hati serta yang cantik-cantik belaka..ini adalah kerana kami hanya inginkan naik pelamin sekali sahaja seumur hidup..[mesti r..sebab wanita kan tak boleh kawen 4..dan kami terkenal dengan insan yang setia...hehehhe...alasan semata-mata]

tapi tu r hakikatnya...

semuanya diharapkan kelihatan perfect...
dari segi...
  • solekannya
  • pelaminya
  • pakaian pengantinya
  • bilik tidur
  • akad nikah yang mendamaikan
  • kelihatan cantik berseri-seri
  • hantaran yang tersusun rapi
  • kelengkapan ahli keluarga (cukup semua ahli keluarga untuk kongsi kebahagiaan)
  • dan sebagainya r..kalo nak senaraikan tak tidur aku...
hari itu merupakan hari kami..pada saat ketika itu..semua mata tertumpu pada kami..semua mulut berbicara tentang kami...(bape banyak kami r..tapi kami itu mewakili kaum perempuan)

tapi..dalam kesedihan aku..senyuman muncul pas blogwalking..aku tau pasal "shutterspeak"..semuanya kelihatan indah di sini.. of course memerlukan jumlah wang yang banyak untuk kesemuanya serta kebahagiaan itu....

mulai hari ini.. 30 mei 2010..sesuatu impian muncul..dan aku akan berusaha memperolehinya..

it will give u inspiration and happiness... But!!!!...jangan lupa juga KEBERKATAN DAN DOA ok..InsyaAllah


nota kakiku: tapi rasanya..tak perlulah berhabis-habisan kat majlis kawen je yer...cukuplah berpada-pada...sebab korang bukan hidup untuk majlis kawen jer...korang akan hidup berdua hingga akhir hayat...kalo time majlis dah pokai...nak makan pasir???huhuhuhu...(pempuan mmg terkenal dengan 9 nafsunya..huhuhuhu~~)

13 comments:

  1. Insyaallah, setiap orang ada impian masing-masing. Mudah-mudahan dikabulkan oleh Allah :)

    ReplyDelete
  2. letak hantaran murah murah sket tau...

    ReplyDelete
  3. musim mengawan yer... musim mengawan cik dina bila lagi??? hehge=p

    ReplyDelete
  4. contact diz no.:+60122702120 (zaidan zainuddin) or just give them mail here:archiprez@gmail.com
    ..book awal2 tau, sbb derng ni tgh hot..

    ReplyDelete
  5. ismail noh: amin semoga dikabulkan oleh Allah...

    ReplyDelete
  6. princeduyong: pempuan jhr standard price ok..hehehhehe~~

    ReplyDelete
  7. Fiq: nakal yer..layan r kesengalan cik dina ne..ting-tong siket..hehehhe

    ReplyDelete
  8. alien hijau: tak sabar yer..dina pun same..tp lambat lagi rasanya..huhuhu..alien ijau dulu ok??

    ReplyDelete
  9. encik sylver: thanks a lot...wink* wink**

    ReplyDelete
  10. perkara2 cmni kena byk bertawakal pada Tuhan.. harap jgnla pihak si dia buat perangai or kita tiba2 tertutup hati pulak hurm

    ReplyDelete
  11. sebenanyekan cikhel pon selalu pikir camtu..cakap nak kawen senang.nak uruskan tu..hmm

    ReplyDelete
  12. majlis saya dulu, walaupun ada beberapa plan yang tak jadi, tapi Alhamdulillah semuanya berjalan lancar :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails